Veel gestelde vragen

Waar komen de KIWI Brand messen vandaan?
De KIWI Brand messen worden vervaardigd in een messenfabriek in Bangkok, Thailand. Ze zijn vervaardigd uit een roestvrij stalen lemmet en een hardhouten heft.

Hoe moet ik de messen onderhouden / scherp houden?
De messen zijn bij levering vlijmscherp en staan er om bekend lang scherp te blijven. Maar uiteindelijk zullen alle messen slijten door het dagelijks gebruik. Je kunt de KIWI Brand messen gemakkelijk aanzetten met een aanzet-staal en af en toe slijpen met een slijpsteen. Je kunt ze natuurlijk ook laten slijpen door een professionele messen-slijper.

Hoe houd ik de messen schoon?
Het lemmet van de messen is vervaardigd uit roestvrij staal en het heft is gemaakt van hardhout. Het mes kan vanwege het houten heft beter niet in de vaatwasser gereinigd worden. Maak de messen daarom schoon met hand en zeep en laat de messen goed drogen. Zo gaan ze langer mee.

Worden de messen ook los verkocht?
De KIWI Brand messen worden alleen als set verkocht.

Hoe kan ik betalen in de shop?
Je kunt in de webshop betalen met iDeal, PayPal, Bancontact/Mister Cash, Sofortüberweisung en creditcards (via PayPal). Om te betalen via creditcards kies je de betaal optie PayPal. Eenmaal bij Paypal kies je voor "Geen PayPal account? Betalen met uw creditcard als PayPal gast" (zie plaatje hieronder). Daarna kun je binnen de PayPal omgeving veilig met je creditcard betalen. Na ontvangst van de betaling wordt je order verwerkt.

 betalen met creditcard

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten bedragen € 4,95 voor Nederland en € 9,95 voor Duitsland, Belgie en Luxemburg. Neem voor verzendingen naar andere landen contact met ons op.

Hoe zit het met de bezorging?
Wat vandaag besteld wordt, wordt direct verwerkt. We streven er naar je KIWI Brand messen binnen 2 werkdagen bij je te hebben (bestellingen binnen Nederland; levering aan andere landen duurt vanzelfsprekend langer).

Een oude traditie zegt dat als je een mes van iemand krijgt, je een muntje terug moet geven voor goed geluk. We voegen daarom aan alle bestellingen een muntje toe. Als jij je messenset aan een ander kado doet, dan kan de ontvanger je zo direct het muntje teruggeven. En als de bestelling gewoon voor jezelf is, kun je voor goed geluk ons ook een virtueel muntje teruggeven. Doe dat bijvoorbeeld door een leuk berichtje over ons op je Facebook te plaatsen!

Hoe zit het met mijn privacy?
Orders worden versleuteld verzonden via SSL. Net als jijzelf vinden we jouw privacy een serieuze zaak.